dckiropraktikko.net

Kari-Pekka Mäihäniemi

Kiropraktikon koulutus

Koulutetulla kiropraktikolla (Doctor of Chiropractic) on viisi vuotta kestävä yliopistollinen koulutus. Suomessa toimii tällä hetkellä noin neljäkymmentä koulutettua kiropraktikkoa eri paikkakunnilla. He ovat saaneet koulutuksensa tunnetuissa korkeakouluissa ulkomailla ja heistä suurin osa on valmistunut Englannissa. Osa koulutetuista kiropraktikoista kuuluu Suomen Kiropraktikkoliittoon.

Koulutus ulkomailla vastaa suomalaista lääkärin tai hammaslääkärin koulutusta sekä kestoltaan että vaatimustasoltaan. Kiropraktikolla on yleislääketieteellinen peruskoulutus, minkä ansiosta kiropraktikko kykenee tekemään erotusdiagnoosia eli erottamaan ne tapaukset, jotka vaativat kiropraktista hoitoa niistä tapauksista, jotka vaativat yleislääketieteellistä hoitoa. Tämä on keskeinen osa kiropraktista ammattitaitoa.

Kiropraktikon erityisosaaminen pohjautuu biomekaniikan, toiminnallisen anatomian ja neurologian hallintaan. Lisäksi kiropraktikolla on laaja koulutus röntgenologiassa sekä ravitsemustieteessä. Vaativien akateemisten tietojen lisäksi koulutukseen kuuluu kiropraktisten kädentaitojen pitkäjänteinen harjoittelu.